Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mire figyelj a nyári szezonban és a melegben?

A nyári hőségben jó ötletnek tűnhet, hogy pattanjunk fel a kerékpárunkra.  De mielőtt már húznád is a cipődet néhány szabályt fontos betartani, hogy teljesen biztonságos legyen a kerékpározás.

kerékpár

A nyári melegben az egyik legfontosabb, hogy az elvesztett folyadékot midig pótolni kell. Kerékpározás közben sokan nem érzik magukat szomjasnak és különösképpen izzadtnak sem, ami azért van, mert menet közben a menetszél megszárítja a bőrünket, de ennek nem szabad bedőlni, minimum 30 percenket meg kell állni, hogy pótolni tudjuk a folyadékot a szervezetünkben.

Az óriási kánikulákban érdemes a tűző napon való tekerést kerülni és inkább a kora reggeli vagy a késő esti órákra időzíteni a kerékpározást, így elkerülhetjük, hogy leégjünk vagy napszúrást kapjunk.

A szél és a szintkülönbség a két legnagyobb kihívója a kerékpárosoknak. Ha túrázni megyünk akkor próbáljuk jól beosztani az erőnket és teljesítsük a túra elején a meredekebb vagy széllel szemben lévő távot, hogy a hazaúton kicsit könnyebb dolgunk legyen.

Az utolsó aranyszabály pedig az, hogy hiába tombol a nyár és döglesztő meleg van, a bukósisakunkat sose hagyjuk otthon és akkor se vegyük le, ha már nagyon melege van a fejünknek benne! Mindig a biztonságunk legyen a legfontosabb.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerékpár