Termékcsoportok
Menü

 
Cégtörténet


Cégünk 1991 nyarán alakult KOLIKEN Magyar Cseh és Szlovák Kereskedelmi Kft néven. A cég kezdetben csak alkatrészek és kiegészítők forgalmazásával foglalkozott. A környező városok boltjai egyre nagyobb érdeklődést mutattak termékeink iránt. A következő évben már 200m² -es üzletben cseh, magyar és szlovák gyártók termékeivel vártuk az érdeklődőket. 

1994-től kezdődően a kerékpárok forgalmazását is megkezdtük. Importált termékeink a világ különböző tájairól érkeztek. Már nem csak cseh és szlovák, hanem német és olasz kereskedőktől is vásároltunk. Később már Indiából és Tajvanból is importáltuk árut közvetlenül a gyártóktól. A nagy megrendelések miatt a cég alkalmazottainak a száma is növekedett. Bővülő árucikkeink, illetve vevőpartnereink miatt 1995-ben Budapesten is megnyitottunk egy nagykereskedelmi üzletet. A nyereséget fejlesztési célokra fordítottuk, így cégünk napról-napra, évről-évre fejlődött, gyarapodott. 

1996-ra már az egész országban több mint 500 termékkel voltunk jelen. Kiskunhalason kezdetben évi 1000 kerékpárt szereltünk össze 4-5 fős dolgozói létszámmal. 

2004-re a legyártott kerékpárok száma elérte a napi 300-400 darabot. Ekkor már több mint 50 különböző típusból választhattak vásárlóink. 

2005-re a dolgozói létszám meghaladta az 50 főt, és a legyártott kerékpár darabszám elérte az évi 30 ezret. A folyamatos minőségfejlesztésnek és a megbízhatóságnak köszönhetően ez évtől több mint 200 viszonteladó választotta termékeinket. Egyre több külföldi cégtől kaptunk megbízásokat kerékpárok szállítására és összeszerelésére. 

2005-ben cégünk méreteihez igazodva egy több mint 80.000 m² -es területre költözött az ipari parkba. A rendelkezésre álló 7000 m² -es épületrendszerben oldjuk meg a megnövekedett gyártást és a raktározást.
2010-ben a Koliken Kft. megvásárolta a bezárt Levi's gyárat, ezzel 16.000 m2-el bővült a raktárkapacitás, ezzel cégünk Magyarország legnagyobb kerékpárösszeszerelő üzemévé vált.
Ez a hatalmas beruházás lehetővé teszi, hogy cégünk továbbra is versenyképes tudjon maradni ezen a piacon. Tudva az Önök immár 20 éves bizalmát, hiszünk benne, hogy munkánk partnereink megelégedettségére válik. 

2010-ben már az ország több, mint 350 boltjába szállítjuk a 70.000 leszerelt kerékpárt. Általunk forgalmazott kerékpár márkák: KOLIKEN, GALAXY ÉS HL kerékpárok.
Hun | Eng| Rom

Belépés

Regisztráció

Elfelejtett jelszó?

Termék kereső
Kosár
Üres a kosár.
Kedvencek
Kedvencek gyűjtéséhez jelentkezzen be!
Top termékeink
Video ajánló
Video ajánló
Kerékpár katalógus
Alkatrész katalógus
2010 © KOLIKEN Kft. - Kerékpár és Alkatrész Nagykereskedés. E-mail: info@koliken.hu
cegtortenet--