Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csengők és kürtök

Rendezés:

Kerékpár csengőt minden bringára!

Ez az egyszerű kis csilingelő szerkezet már számtalanszor bebizonyította, hogy milyen fontos szerepe van a testi épségünk megóvásában kerékpározás közben. Lehetsz bármilyen profi bringás, hogyha a semmiből előkerül egy másik biciklis, de könnyen keresztezheti az utad egy kutyus póráza is. Felsorolni is hosszú lenne azt a rengeteg potenciális szituációt, ami előfordulhat tekerés közben. A kerékpár csengő mindig jelzi a közeledtésünket.

A KRESZ szerint kötelező a kerékpár csengő

Ennek ellenére, mégis sokan nem foglalkoznak ezzel a szabállyal. A baleset bekövetkezte után pedig már késő a bánat. Annak is fontos használnia, aki keveset teker városi, forgalmas környezetben. Bármikor szükséged lehet rá, hogy hangjelzés formájában a többiek tudasd a jöttödet. A kerékpár csengő erre hatékony megoldást jelent. Mindenképp egyértelműbb annál, mint a nyeregről kurjongatni és fütyörészni a többieknek, hogy álljanak félre.

Kerékpár csengő többféle formában és színben

Aki azzal érvvel a kerékpár csengő ellen, hogy nem mutat jól a biciklin, az valószínűleg még nem látta, hogy milyen sokféle változat közül lehet válogatni. Lehet kicsi, nagy, színes, mintás, elektromos vagy hagyományos. A csengők mellett, a kürtök is népszerűnek számítanak, főként a gyermekek körében, de a városi kerékpárokon is előszeretettel használják hangjelző eszközként ezeket. Fontos tehát, hogy ne csak azért legyen a biciklin csengő, mert a hiánya büntetést von maga után. A használatával egyaránt óvod a saját és mások testi épségét.